Веснянська громада
Миколаївська область, Миколаївський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо трансформації (перейменування) закладів загальної середньої освіти Веснянської сільської ради

Дата: 27.10.2021 15:40
Кількість переглядів: 217

  Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо трансформації (перейменування) закладів загальної середньої освіти Веснянської сільської ради

 

       Найменування організатора громадського обговорення: Веснянська рада (засновник).

 

       Мета громадського обговорення: врахування думки жителів Веснянської територіальної громади щодо трансформації (перейменування) таких закладів загальної середньої освіти: Веснянського  закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, Зеленоярського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, Кир'яківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, Кривобалківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, Надбузького закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, Петрівського  закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, Шуринського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів та Петровосолониського закладу загальної середньої освіти І ступеня .

 

       Запрошуємо жителів Веснянської територіальної громади долучитися до громадського обговорення проєкту рішення Веснянської сільської ради щодо оптимальної, спроможної мережі закладів загальної середньої освіти Веснянської сільської ради.

 

       Основними завданнями розвитку системи освіти Веснянської територіальної громади є охоплення навчанням і вихованням дітей, забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти, економічних і соціальних гарантій для професійної самореалізації педагогічних працівників, розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти.

       Відповідно до Конституції України (с.143), Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст.26), законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» (ст.32), рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники). Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

       Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу), приймають районні, міські, сільські, селищні ради.

       Ліцеї можуть бути утворені та здійснювати освітню діяльність за умови дотримання вимог цього Закону, ліцензійних умов та положення про ліцей, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

       Відповідно до статті 35 типи закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти:

  • початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;
  • гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;
  • ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

       Початкова школа функціонує як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії.

       Гімназія та ліцей функціонують як окремі юридичні особи.

       Як виняток, за рішенням засновника, ліцей може також забезпечувати здобуття базової середньої освіти.

       Закон України «Про освіту» набрав чинності 28 вересня 2017 року. Згідно з підпунктом 13 пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із Законом здійснюється протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом. Відповідно до пункту 5 цього ж розділу Закону засновникам закладів освіти рекомендовано протягом п’яти років привести установчі документи закладів освіти у відповідність із Законом. Таким чином установчі документи, зокрема статути закладів загальної середньої освіти, мають бути переоформлені до 28 вересня 2022 року.

       Станом на сьогодні на території Веснянської сільської ради функціонують 8 ЗЗСО, з них: 1 ЗЗСО – І ступеня, 2 ЗЗСО -  І-ІІ ступенів, 5 ЗЗСО -  І-ІІІ ступенів.

       Створення об'єднаної  громади надає жителям наших сіл широкі можливості для формування своєї унікальної та ефективної системи управління освітньою сферою, яка в кінцевому рахунку допоможе підвищити якість освітніх послуг.

 

       Отже, можливими варіантами вирішення питання щодо перспективного планування спроможної освітньої мережі на території Веснянської сільської ради пропонуються на розгляд та громадське обговорення за наступним планом.

1. Відповідно до вищеперерахованих Постанов та Законів провести трансформацію (перейменування) та переоформлення найменувань закладів загальної середньої освіти, засновником яких є Веснянська сільська рада, наступним чином:

 

  • Надбузький заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів перейменувати у Надбузьку гімназію з 1 вересня 2022 року;
  • Петрівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів перейменувати у Петрівську гімназію з 1 вересня 2022 року;
  • Веснянський  заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів перейменувати у Веснянський ліцей з 1 вересня 2022 року;
  • Зеленоярський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів перейменувати у Зеленоярський ліцей з 1 вересня 2022 року;
  • Кир'яківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів перейменувати у Кир'яківський ліцей з 1 вересня 2022 року;
  • Кривобалківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів перейменувати у Кривобалківський ліцей з 1 вересня 2022 року;
  • Петровосолониський заклад загальної середньої освіти І ступеня перейменувати у Петровосолониську початкову школу з 1 вересня 2022 року.

 

       Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з продовженням дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою с-ще Весняне, вул. Центральна, 6. 

       Також із дотриманням усіх заходів безпеки публічне громадське обговорення передбачатиме проведення на базі ЗЗСО:

- конференцій, форумів, громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю за окремим планом, поданим керівниками ЗЗСО;

- Інтернет-конференцій, електронних консультацій.»

       До участі в обговоренні запрошуються всі  жителі Веснянської  сільської ради.

 

       Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення, Веснянська сільська рада, с-ще Весняне, вул. Центральна, 6. Електронна адреса: vesnyne@ukr.net., 48-34-43.

 

       Прізвище та ім’я особи, що є відповідальною за проведення громадського обговорення: Медведенко Тетяна Михайлівна, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури, туризму та правопорядку Веснянської сільської ради. Телефон:0992954818.

 

       Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Веснянської сільської ради.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь